En funderare...

Har ni också undrat vart bananflugor kommer ifrån? alltså låt säga att man sitter i ett rum...inga blommor i sikte eller så, man bestämmer sig för att ta en banan! mmm gott!
sedan slänger man ju bananskalet i papperskorgen....sen efter några timmar så vimlar det av bananflugor, speciellt i papperskorgen. Det märker man snabbt då man ska slänga nåt annat i papperskorgen då det verkligen far upp ett moln av flugor. Vart fan kom dom ifrån!

NU VET JAG!

svaret på vart bananflugorna kommer ifrån lärde jag mig av min käre far för några dagar sedan.
Det är nämligen så att längst ut på bananen, det hårda svarta ni vet..? DÄR sitter det massa flugägg som sedan kläcks då man skalar bananen. (obs! det är endast icke-besprutade bananer som har dessa ägg på skalen)
Det hade ni aldrig kunnat tro va?
fortfarande lika sugen på en banan? nej tänkte väl inte det heller. Jag vart inte heller så förtjust i att fortsätta äta min halvätna banan då jag fick reda på detta underliga fenomen.

Nu ska jag iväg och köpa hasselnötter, fick ett sånt otroligt sug efter det nu efter allt prat om bananer.

Morsning!

Ny dag, nya tag

POFF!
En gärsgård ska man allt ha runt tomten...men jag bor för närvarande i lägenhet än så länge, ingen gärsgård för min del alltså.

Som ni vet så är jag en riktig gambler, och är världens sämsta förlorare. Jag blir helt hysterisk om jag förlorar nåt, det spelar ingen roll vad det är. Hade poker night with tha gals för någon vecka sen, och inte fan hade jag samma flyt som i monaco inte! nej nej, vi snackar bad luck på högsta nivå här! jag vet att det var snåla Mona som förde oturen med sig, en riktig Jinx är vad hon är! no offence men jag fick bara låga kort på löpande band alltså!
Jag vart så sur att jag gick hem efter en timma och kollade på Las Vegas. Det var ju inte så himlans vettigt gjort eftersom det var en man där som förlorade 50 000 spänn på black jack...jag gick o la mig.



Förlåt för min tröga uppdatering här i bloggarvärlden, men jag lovar, jag ska försöka bättra mig!

Dagens Tips: Dela ostmackan med 5 andra så blir alla nöjda.


Jordgubbstårta



Ute i solskenet

Hej Sverige

Hejsan allesammans ;) Det var ett bra tag sen senast men nu är jag äntligen hemma igen efter en mycket lååång vistelse i Monaco. Missförstå mig inte nu med att jag använde mig av uttrycket "äntligen", jag har haft en helt fantastisk tid i Monaco, jag menar sol, bad och casinon vad mer kan en enkel söder böna som jag önska mig.
Egentligen skulle jag rest hem redan i förra veckan men nu var det så att det var rysligt bra spinn på rouletten och jag inkasserad vinst efter vinst och kunde därav stanna ytterligare en vecka. Men som många säkert har hört inklusive mig själv så lyder den gamla klyschan att man ska sluta då man är på topp, tror ni jag gjorde det eller? I helsinki heller utan jag spela på utav bara den och rätt som det var stod jag där tomhänt utan varken husrum eller mat så jag fick boka in första enkelbiljett och fara hem till Sverige igen.   
Men vad gjorde det när det första man bemöttes av då man klev av planet på arlanda var strålande solsken och en pulserande hetta, underbart.... 

Planer för kvällen: Jag och Lubina ska tillsammans med några nyfunna vänner först besöka en konstutställning i stadskärnan och sedan ska vi avrunda kvällen på ett pittoreskt litet ställe nära Skeppsbron.  

Dela mer än gärna med er av kvälls och morgon planer.....

RSS 2.0